Een activiteitenaanbod om trots op te zijn

Foto: collectie Saskia Osinga
Vijf jaar geleden ontstond De Oude Bieb als buurthuiskamer. Het leegstaande pand aan de Midscheeps bood echter genoeg mogelijkheden voor allerlei activiteiten en inmiddels is de Oude Bieb meer dan ooit een plek geworden waar je naast een kop koffie aan de stamtafel of een bezoekje aan de biebshop, aan allerlei activiteiten mee kan doen.
De vrijwilligers en medewerkers met een participatiebaan maken het mogelijk om deze activiteiten te organiseren. Inmiddels zijn er meer dan 50 mensen werkzaam binnen De Oude Bieb. Bijna elke dag is er wel wat te doen aan de Midscheeps.
Creatief in De Oude Bieb
Vanaf het prille begin kende De Oude Bieb al een handwerkclub, genaamd “Get Hooked”. Deze activiteit wordt al jaren bezocht door een vaste kern van creatievelingen, maar met enige regelmaat schuiven nieuwe deelnemers aan. Je kunt komen haken of breien (of diamond painten, kleien, borduren) wanneer je zin en tijd hebt; je bent niet verplicht wekelijks te komen. Zo heeft Get Hooked nog steeds een laagdrempelig en informeel karakter en kun je er op dinsdag- en vrijdagochtend terecht, als wel op de woensdagavond van half 8 tot half 10. Je kunt dingen voor jezelf maken, maar je kunt ook dingen maken voor de verkoop in de biebshop.
Op de donderdag draait het open atelier van Els als een tierelier. Jong en oud is daar op de donderdagochtend bezig met schilderen. Er komt een trouwe groep deelnemers, waaronder een dochter die elke week haar moeder ophaalt uit Mercator om vervolgens samen te schilderen.
Op de dinsdagmiddag is er al enige tijd een creatieve middag en momenteel worden er sieraden gemaakt. Sari, die met verve deze activiteit leidt, is ook in voor andere creatieve uitspattingen met de deelnemers.
Maandelijkse activiteiten
Soep en Kletskoek op de eerste donderdag van de maand en de maaltijd op de derde donderdag van de maand zijn twee gezellige eetmomenten die De Oude Bieb haar bezoekers gratis aan kan bieden.
Op de eerste vrijdag van de maand is het tijd voor de Wandelgroep in Stappen. De wandelgroep waarbij mensen in een scootmobiel of met een rollator ook van harte welkom zijn om mee te doen.
Onlangs is de maandelijkse bingo op de woensdagmiddag gestart en zijn er geweldig leuke prijzen te winnen.
Een van onze vrijwilligers biedt aan om elke eerste maandagmiddag van de maand massage en reiki te verzorgen voor medewerkers en bezoekers van De Oude Bieb.
Divers aanbod met ruimte voor ideeën
Dit is een greep uit ons diverse activiteitenaanbod. Er is tevens Bewegen voor 50 plus en Qi Gong meditatie.
Daarnaast worden er wel eens incidentele activiteiten georganiseerd, zoals in maart in het kader van NL Doet, een verwenmiddag voor de vrouwelijke bezoekers. Ideeën voor een activiteit zijn altijd welkom evenals mensen die mee willen helpen bij de uitvoering daarvan.
Kom eens lang bij een activiteit of voor een kop koffie of thee. Iedereen is welkom in De Oude Bieb. Alle activiteiten en de koffie en thee zijn gratis.

Reacties